II Cicle “Recerca Sènior”: Seminari CRAE-UAB

Activitats, Seminaris

I Seminari CRAE-UAB
II Cicle “Recerca sènior”

El Centre de Recerca en Arts Escèniques de la Universitat Autònoma de Barcelona (CRAE-UAB) convida els seus investigadors sèniors a fer conèixer de viva veu la recerca que han dut a terme en la seva dilatada trajectòria i a exposar les línies que queden encara per cobrir en els àmbits que han treballat.

Cartell en PDF

El cicle de conferències “Recerca sènior” pretén, doncs, realçar la investigació duta a terme pel membres amb més experiència del CRAE-UAB i proposar als investigadors teatrals vies inèdites per recórrer.

Lloc: Sala de Revistes de la Biblioteca d’Humanitats
Durada: 1 hora

Les sessions es retransmetran en directe i es gravaran i publicaran a la pàgina web del CRAE-UAB.

Calendari

Curs 2024-2025

Miquel M. Gibert – Dilluns 14 d’octubre de 2024 (9h): enllaç a la sessió en directe (TEAMS): https://bit.ly/recerca-senior-gibert
Joan Martori – Dilluns 4 de novembre de 2024 (11h)
Jordi Coca – Dilluns 10 de febrer de 2025 (9h)
Jordi Lladó – Dilluns 12 de maig de 2025

Els investigadors

Miquel M. Gibert
Exprofessor titular de literatura catalana a la UPF. Autor de l’estudi El teatre de Joan Oliver (Publicacions de l’Institut del Teatre, 1998); coeditor literari d’El debat teatral a Catalunya. Antologia de textos de teoria i crítica dramàtiques. Segle XIX (2003), i ha publicat edicions de textos teatrals de Manuel Angelon, Josep Maria de Sagarra i Joan Oliver.

Joan Martori
Llicenciat amb grau en Filologia Catalana i Premi Extraordinari de Llicenciatura (UB), a més de Graduat en Teoria i Crítica del Teatre (IT-UAB), ha estat professor de Llengua Catalana i Literatura a l’Ensenyament Secundari. És membre numerari de la Societat Verdaguer. Actualment col·labora en el Projecte de Recerca en Arts Escèniques Catalanes (IT) i en el Grup d’Estudis de Literatura Catalana Contemporània de la UAB. El seu treball Vuit paròdies del teatre d’Àngel Guimerà va ésser guardonat amb el Premi Teresa Cunillé 2021. Acaba d’elaborar una monografia dedicada a l’estudi sobre la difusió d’Àngel Guimerà a la República Argentina (en premsa).

Jordi Coca
Escriptor, director d’escena i doctor en arts escèniques per la Universitat Autònoma de Barcelona (excel·lentcum laude) amb una tesi sobre el teatre de Josep Palau i Fabre. També és Titulat Superior en Art Dramàtic i DEA en Filologia Catalana. Actualment és catedràtic emèrit de literatura i teoria dramàtica de l’Institut del Teatre de Barcelona i membre del CRAE. També ha estat professor visitant a la Universitat de Berkeley (1992) i escriptor visitant a la Richmond University i al Hood College Frederik. Com a dramaturg ha escrit cinc peces teatrals totes elles estrenades: Antígona (Teatre Lliure), Tempesta a les mans (Espai Brossa), Interior anglès (Sala Muntaner), Ifigènia (Teatre Lliure-Festival Grec) i Platja negra, que va tenir dos muntatges diferents en català (Espai Brossa i Teatre de Ponent) i un en anglès estrenat a Cardiff. Ha estat guardonat amb els principals premis literaris catalans, entre els quals destaquen el Sant Jordi, el Sant Joan, el Josep Pla, el Joanot Martorell, i el Carlemany, entre d’altres.

Jordi Lladó
Titulat en Filologia Catalana a la UB (1985), cursà els seus estudis de doctorat a la UAB, culminats el 2002 amb la tesi doctoral Ramon Vinyes i el teatre (1904-1939), dirigida pel Dr. Jordi Castellanos. Fruit d’aquesta recerca és el llibre Ramon Vinyes, un home de lletres entre Catalunya i el Carib (Generalitat de Catalunya 2007) al costat de diversos estudis i edicions sobre l’autor i el seu context com el pròleg a Talaia (L’Albi&Faig, 2005) o l’edició i introducció a Sota l’escorça ( L’Albí, 2024), entre altres textos i articles inclosos en volums com El teatre català en temps de guerra i revolució (2008) o revistes com Els marges, Serra d’Or, Revista de Catalunya, Pausa, Assaig de Teatre, Huellas (Universidad del Norte, Barranquilla, Colòmbia) i Revista Brasilera do Caribe, Goiania, Brasil). És també coautor amb David George del volum La commedia dell’arte a Catalunya (Universitat d’Alacant, 2019) i d’altres textos i estudis dedicats a dramaturgs contemporanis com Manuel de Pedrolo o Manuel Molins o a la recepció del teatre català a França. Lladó ha estat professor de Llengua Catalana i Literatura a l’Institut de Batxillerat Sant Andreu de Barcelona i docent a la Universitat Oberta de Catalunya. També ha estat membre del Grup d’Estudis de Literatura Catalana Contemporània, així com del GRAE (Grup de Recerca en Arts Escèniques i, actualment del CRAE (Centre de Recerques d’Arts Escèniques), tots vinculats a la UAB.

Organització

Coordinació: Andrea Pereira
Organizació: Centre de Recerca en Arts Escèniques de la UAB i Sala de Revistes de la Biblioteca d’Humanitats de la UAB