Vincles

Aula de Teatre de la UAB

Creada el 1984, l’Aula de Teatre de la UAB organitza, sota la direcció artística de professionals destacats, diferents activitats formatives, divulgatives i de creació al voltant de les arts escèniques: tallers, cursos, xerrades, conferències o seminaris sobre teoria i crítica de teatre.

Més informació

Casa Amèrica Catalunya

Fundada el 1911, Casa Amèrica Catalunya duu a terme diverses activitats culturals (jornades de debat i estudi, cicles de literatura, música o cinema, exposicions, seminaris, etc.) per refermar els vincles que uneixen Llatinoamèrica i Catalunya. 

Més informació

Casa Museu Àngel Guimerà

L’antiga casa pairal dels Guimerà està situada al centre de la vila del Vendrell. El dramaturg hi va viure a partir dels nou anys. Actualment és un museu modern que ofereix als visitants un recorregut per la seva vida i la seva obra. Promou també la recerca i divulgació del llegat guimeranià, amb una atenció especial al seu teatre.

Més informació

Centre d’Estudis sobre Dictadures i Democràcies (CEDID)

Constituït el 2001 amb el nom de Centre d’Estudis sobre les Èpoques Franquista i Democràtica, l’actual CEDID de la UAB està format per més d’un centenar d’investigadores i investigadors de diferents disciplines: història, filologia, politologia, comunicació, sociologia, economia i dret. 

Més informació

Fundació Ricard Salvat 

Creada el 2011, la Fundació Ricard Salvat té com a objectiu preservar, estudiar i difondre el fons patrimonial i cultural de Ricard Salvat, i també promoure activitats culturals al voltant del seu pensament i la seva trajectòria.

Més informació

Institut del Teatre

Creat per la Diputació de Barcelona l’any 1913, l’Institut del Teatre té més de cent anys d’història com a centre dedicat a la docència, la creació, la recerca, la conservació i la difusió del patrimoni en el camp de les arts escèniques. Durant tots aquests anys ha jugat un paper determinant en la modernització de l’escena catalana.

Més informació

Instituto del Teatro de Madrid (ITEM)

Creat l’any 2007, és un institut universitari de la Universidad Complutense de Madrid dedicat a la investigació, difusió, formació i la conservació del patrimoni de las arts escèniques.

Més informació

Museu de les Arts Escèniques

Amb més de cent anys d’història, el MAE és el centre de referència d’informació i recerca de les arts en viu a Catalunya i aplega dins seu una biblioteca, un arxiu i un museu. Especialitzat en teatre, dansa, òpera, sarsuela, varietats, màgia i manifestacions parateatrals, disposa d’un dels fons bibliogràfics i documentals més importants d’Europa.

Més informació

Premi Teresa Cunillé

Des del 2018, la Propietat del Teatre Romea, amb la col·laboració de l’Institut del Teatre, convoca biennalment el Premi Teresa Cunillé. Aquest premi sorgeix d’una iniciativa conjunta de l’actriu Teresa Cunillé i la Propietat del Teatre Romea. La seva finalitat és incentivar i donar suport al coneixement i la preservació de la història del teatre català. A partir de la tercera convocatòria (2023), el premi amplia el seu àmbit i s’ofereix en dues modalitats: recerca i dramatúrgia.

Més informació