Vincles
Aula de Teatre de la UAB
Creada el 1984, l’Aula de Teatre de la UAB organitza, sota la direcció artística de professionals destacats, diferents activitats formatives, divulgatives i de creació al voltant de les arts escèniques: tallers, cursos, xerrades, conferències o seminaris sobre teoria i crítica de teatre.
Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC)
L’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC) és l’entitat professional que aplega els escriptors i escriptores en llengua catalana. Fundada l’any 1977, té com a objectius representar els escriptors en llengua catalana, organitzar activitats per estudiar i reflexionar sobre l’ofici, defensar els interessos del col·lectiu en l’àmbit professional i mantenir una presència constant en el món cultural.
Associació Valenciana d’Escriptores i Escriptors Teatrals (AVEET)
L’AVEET, Associació Valenciana d’Escriptores i Escriptors Teatrals, va nàixer l’estiu de 2013 amb la intenció principal de defensar els drets de les escriptores i escriptors d’arts escèniques i de visibilitzar el seu treball. L’associació realitza nombroses accions i activitats posar de manifest la figura dels creadors i creadores d’arts escèniques.
Casa Museu Àngel Guimerà
L’antiga casa pairal dels Guimerà està situada al centre de la vila del Vendrell. El dramaturg hi va viure a partir dels nou anys. Actualment és un museu modern que ofereix als visitants un recorregut per la seva vida i la seva obra. Promou també la recerca i divulgació del llegat guimeranià, amb una atenció especial al seu teatre.
Centre d’Estudis sobre Dictadures i Democràcies (CEDID)
Constituït el 2001 amb el nom de Centre d’Estudis sobre les Èpoques Franquista i Democràtica, l’actual CEDID de la UAB està format per més d’un centenar d’investigadores i investigadors de diferents disciplines: història, filologia, politologia, comunicació, sociologia, economia i dret.
Fundació Ricard Salvat
Creada el 2011, la Fundació Ricard Salvat té com a objectiu preservar, estudiar i difondre el fons patrimonial i cultural de Ricard Salvat, i també promoure activitats culturals al voltant del seu pensament i la seva trajectòria.
Institut del Teatre
Creat per la Diputació de Barcelona l’any 1913, l’Institut del Teatre té més de cent anys d’història com a centre dedicat a la docència, la creació, la recerca, la conservació i la difusió del patrimoni en el camp de les arts escèniques. Durant tots aquests anys ha jugat un paper determinant en la modernització de l’escena catalana.
Instituto del Teatro de Madrid (ITEM)
Creat l’any 2007, és un institut universitari de la Universidad Complutense de Madrid dedicat a la investigació, difusió, formació i la conservació del patrimoni de las arts escèniques.
Museu de les Arts Escèniques
Amb més de cent anys d’història, el MAE és el centre de referència d’informació i recerca de les arts en viu a Catalunya i aplega dins seu una biblioteca, un arxiu i un museu. Especialitzat en teatre, dansa, òpera, sarsuela, varietats, màgia i manifestacions parateatrals, disposa d’un dels fons bibliogràfics i documentals més importants d’Europa.
Premi Teresa Cunillé
Des del 2018, la Propietat del Teatre Romea, amb la col·laboració de l’Institut del Teatre, convoca biennalment el Premi Teresa Cunillé. Aquest premi sorgeix d’una iniciativa conjunta de l’actriu Teresa Cunillé i la Propietat del Teatre Romea. La seva finalitat és incentivar i donar suport al coneixement i la preservació de la història del teatre català. A partir de la tercera convocatòria (2023), el premi amplia el seu àmbit i s’ofereix en dues modalitats: recerca i dramatúrgia.
Secció de Teatre de l’Ateneu Barcelonès
Creada el 2017, la Secció de Teatre pretén ser un diàleg constant entre la tradició i la modernitat.
Al llarg del curs acadèmic organitza diversos actes amb professionals i investigadors en arts escèniques, així com sortides al teatre. L’actual ponent és l’Andrea Pereira, també membre del CRAE-UAB.